Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
suszone pomidory 4 sztuki
olej 5 łyżek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki
ocet balsamiczny 1/2 łyżeczki
miód 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś w ziołach

Piersi kroimy na kotlety, delikatnie tłuczemy tłuczkiem do mięs. Suszone pomidory kroimy w kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. W misce układamy kawałki mięsa, dodajemy czoenek i pomidory olej- najlepiej wykorzystać zalewę z pomidorów, będą wtedy najbardziej aromatyczne. Dodajemy również ocet, miód i zioła. Wszystko razem mieszamy i zostawiamy mięso w zalewie co najmniej na 2 godziny, a najlepiej na całą noc.
Grillujemy lub smażymy na patelni grilliwej po obu stronach, aż mięso będzie gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 06.02.2011 08:18
ach, kiedy w końcu będę miał patelnię grillową, żeby robić takie cuda...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak