Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 0,5 kg
boczek 15 dkg
żółtka papryka 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
cebula czerwona 4 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z boczkiem

Indyka i boczek pokroić na jednakowej wielkości kwadraty. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki. Cebulę obrać, pokroić w ósemki, papryki umyć, oczyścić z nasion, pokroić na kawałki. Na szpadki nabijać kolejno: mięso, paprykę i cebulę. Szaszłyki oprószyć przyprawami, skropić olejem i położyć na mocno rozgrzanym grillu. Piec ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 10.01.2012 11:13
super
marcia71 17.05.2011 00:49
smaczne połączenie
RenataZ-et 24.12.2010 23:08
Pyszna szaszłyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak