Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukienia

    1 sztuka
  • pomidor

    2-3 sztuki
  • morele (mogą być suszone)

    5-8 sztuk
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną cukinię przekroić wzdłuż na połowę, łyżeczką wydrążyć starannie gniazda nasienia. W ich miejsce włożyć drobno pokrojone pomidory i morele. Posypać tymiankiem i majerankiem, posolić. Ponownie złożyć połówki, szczelnie zawinąć w posmarowaną olejem folię aluminiową, końcówki folii ścisnąć. Ułożyć na gorącym ruszcie, piec ok. 30-40 minut. Odwinąć z folii, podzielić na porcje. Przed podaniem posypać żółtym serem. W podobny sposób można przygotować faszerowane ogórki i bakłażany.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edyta38

03.06.2011 09:10
extra

RenataZ-et

24.12.2010 23:09
Super smakuje!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat