Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe paluszki z parmezanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1
sól do smaku
ząbki czosnku 2
parmezan 100 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe paluszki z parmezanem

- Cukinię kriomy w niewielkie słupki
- Z ciasta francuskiego wykrawamy paski szerkości słupka cukinii
- Każdy słupek zawijamy w ciasto francuskie i smarujemy jajkiem roztrzepanym z parmezanem i odrobnią soli. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem
- Przygotowujemy pesto, w moździerzu ucieramy liście natki, ząbki czosnku z orzechami pekan oraz oliwą i parmezanem na gęstą, grudkowatą masę
- Pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopnii Celcjusza

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 27.01.2012 09:48
?wietny pomys?
PaniMISIOWA 28.08.2011 08:59
rewelacja!
maryśka 08.06.2011 15:28
pycha
artur7 28.05.2011 15:29
smaczne
iknkirke 21.03.2011 08:15
ciekawe danie
Ewa104 02.01.2011 20:10
Ciekawy pomysł.
Ewelina45 12.11.2010 10:54
super :)
etka 08.11.2010 11:09
pieknie!
etka 15.09.2010 15:49
faktycznie, super
SmacznaPyza 12.09.2010 12:19
świetne! proste a jakie ładne!
misia53 08.08.2010 12:57
Ciekawe
gryczyn 27.07.2010 20:38
Smakowite:)
Patrycja40 30.06.2010 09:56
ładnie to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak