Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinakowa ryba w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
żółty ser 15 dag
śmietana 18-procentowa 400 ml
olej
ząbki czosnku 3 szt.
curry
sól
filety z mintaja 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: szpinakowa ryba w sosie śmietanowym

Rybę rozmróź, oprósz curry, papryką, bazylią, solą i pieprzem. Obsmaż na oleju. Czosnek posiekaj. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Szpinak (bez rozmrażania) podduś na oleju z 2-3 łyżkami śmietany, czosnkiem, łyżką startego sera, przypraw papryką, solą i pieprzem.
Resztę śmietany podgrzej ze szczyptą papryki. W natłuszczonym naczyniu do zapiekania ułóż ryby, szpinak, posyp serem, polej śmietaną. Piecz 20 minut w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 10.06.2012 18:33
lubię
owca441 30.04.2011 19:39
ryba wielu smaków:)
owca441 30.04.2011 19:39
ryba wielu smaków:)
teresa18 05.02.2011 20:32
lubię wszystkie rybki, takiej nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak