Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka konserwowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 1 kg
woda 2 szklanki
sól 1 łyżeczka
Kwas cytrynowy Prymat 50 g
cukier 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka konserwowa

Strąki fasolki całe włożyć do lekko osolonej wrzącej wody i obgotować przez 3 min., następnie odcedzić, gorące umieścić w słoikach.
Składniki zalewy zagotować i zalać nią fasolkę. Słoiki zamknąć, wstawić do wody o temp. zbliżonej do temp. słoików. Pasteryzować w temp. 95 st. C przez 80-100 min.
Po 48 godz. powtórzyć pasteryzację w tej samej temp. przez 30-35 min.
Powtórzenie pasteryzacji jest konieczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 17.10.2012 08:58
bardzo fajny przepis:)
FAFIK 21.04.2011 13:16
Super przepis!
anja3107 22.03.2011 16:49
dokładnie - zgadzam się ;-)
SmacznaPyza 09.03.2011 09:45
zimą takie zapasy są jak znalazł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak