Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniowiec z budyniem i krokantem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
budyń waniliowy 2 szt.
masło 250 g 1/2 szt.
wiórki kokosowe 10 dag
masło 1,5 łyżki
cukier 2 łyżki
wiśnie 40 dag
galaretka wiśniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowiec z budyniem i krokantem

Budynie przygotować wg instrukcji podanej na opakowaniu. Ostudzony dodawać po łyżce do uprzednio roztartego masła.
Wiśnie wydrylować, włożyć do garnuszka i gotować na małym ogniu, aż sok zacznie lekko bulgotać, wsypać galaretki w proszku, mieszać, aż się rozpuści i zacznie tężeć, ew. dosłodzić, ale masa ma być kwaskowata.
Krokant: Na patelni rozpuścić masło, dodać wiórki z cukrem i prażyć na małym ogniu do uzyskania pięknej złotej posypki:) ostudzić.
Ułożenie:
* biszkopt
* masa wiśniowa
* masa budyniowa
* krokant

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 27.05.2011 08:13
wygląda super
Agnieszka_B 05.02.2011 17:15
To ciasto zapowiada się przepysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak