Ryby z grilla

Ryby z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sprawione ryby słodkowodne (np. pstrąg, tilapia albo karp)

    4 sztuki
  • surowe ziemniaki

    8 sztuk
  • rozmaryn

    1 pęczek
  • tymianek

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby opłukać, oprószyć solą i przyprawą do ryb. Do każdej ryby włożyć po gałązce rozmarynu i plasterki cytryny według uznania. Ryby ułożyć na natłuszczonej folii aluminiowej, zawinąć. Piec na grillu ok. 25 minut i koniecznie w trakcie pieczenia obracać. Ziemniaki wyszorować, rozciąć wzdłuż na połówki, włożyć na 10 minut do osolonego wrzątku. Następnie odcedzić i przestudzić. Posmarować olejem, posypać solą morską i listkami tymianku. Opiekać na grillu ok. 10-15minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

24.12.2010 23:07
Pyszne są takie rybki z grilla

pioge7

22.12.2010 17:34
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat