Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryby z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sprawione ryby słodkowodne (np. pstrąg, tilapia albo karp) 4 sztuki
surowe ziemniaki 8 sztuk
rozmaryn 1 pęczek
tymianek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryby z grilla

Ryby opłukać, oprószyć solą i przyprawą do ryb. Do każdej ryby włożyć po gałązce rozmarynu i plasterki cytryny według uznania. Ryby ułożyć na natłuszczonej folii aluminiowej, zawinąć. Piec na grillu ok. 25 minut i koniecznie w trakcie pieczenia obracać. Ziemniaki wyszorować, rozciąć wzdłuż na połówki, włożyć na 10 minut do osolonego wrzątku. Następnie odcedzić i przestudzić. Posmarować olejem, posypać solą morską i listkami tymianku. Opiekać na grillu ok. 10-15minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 24.12.2010 23:07
Pyszne są takie rybki z grilla
pioge7 22.12.2010 17:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak