Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa przecierana

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 2 szkl
smalec 1 łyżka
włoszczyzna 1 pęczek
grzyby suszone 2 szt
cebula 1 szt
śmietana 1/4 szkl
natka pietruszki 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa przecierana

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia. Następnie ugotować do miękkości, dodając grzybki. Warzywa obrać, pokroić, poddusić na tłuszczu, zalać gorącą wodą, osolić i ugotować. Wywar z warzyw odcedzić, połączyć z miękką fasolą i zmiksować lub przetrzeć przez sito. Przyprawić do smaku, wlać śmietanę i posypać natką pietruszki. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.09.2013 22:01
Zapowiada się fajnie.
Dorota59 19.10.2012 08:26
smaczna
Seba 05.01.2012 15:28
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak