Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń czekoladowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
żółtko jajek 2
kakao 2 łyżki
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy
mąka kartoflana 2,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń czekoladowy

Mleko trzeba zagotować w garnku, żółtka ubijamy z cukrem na ładną masę , potem dodajemy kakao, cukier waniliowy , mąkę i wymieszać , do tej masy dodajemy tylko połowę mleka , tylko przegotowanego i tę mieszankę wlać do reszty mleka pozostawionego w garnku i mieszać .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 27.11.2011 15:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak