Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt metrowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 14 dkg
cukier 14 dkg
jajko 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka 14 dkg
cukier 14 dkg
jaja 4 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
masa
mleko 1/2 litra
grysik 3 łyżki
masło 15 dkg
cukierpuder 1/2 szklanki
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt metrowy

Biszkopty: Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodatkowo do ciemnego biszkoptu dodać kakao i sodę. Dokładnie wymieszać. Upiec w cienkich blaszkach.
Masa: masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać grysik oraz mleko. Utrzeć.
Biszkopty pokroić w kromki, każdą kromkę smarować masą, przekładać raz ciemna kromka raz jasna. Kroić ukośnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mehia 27.06.2011 20:35
niezłe
Seba 03.06.2011 16:46
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak