CHLEB ORKISZOWY ZIOŁOWY Z WYPIEKACZA

CHLEB ORKISZOWY ZIOŁOWY Z WYPIEKACZA

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka orkiszowa

    500 G
  • MLEKO LEKKO PODGRZANE

    340 ML
  • drożdże świeże

    12 G
  • kminek

    1-2 ŁYZECZKI
  • bazylia

    PO 1/2 ŁYŻECZKI
  • sól

    PO 1/2 ŁYŻECZKI
  • chili pieprz cayenne

    PO 1/2 ŁYŻECZKI
  • tymianek

    PO 1/2 ŁYŻECZKI
  • oregano

    PO 1/2 ŁYŻECZKI
  • majeranek

    PO 1/2 ŁYŻECZKI
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z MĄKI ODBIERAMY 1-2 ŁYŻKI, W TO MIEJSCE DAJEMY OTRĘBY, ALBO JAKIEŚ PŁATKI (ŻYTNIE, OWSIANE ITP.) RAZEM WAGA MA MIEC 500G. NA DNO MASZYNY WLEWAMY MLEKO,WRZUCAMY MĄKĘ, PRZYPRAWY.NA KONIEC POKRUSZONE DROŻDŻE. USTAWIAMY NA CHLEB PEŁNOZIARNISTY, SKÓRKA WYPIECZENIE WYSOKIE, WAGA 750G.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika-twin

17.06.2012 19:18
Chleb z ziołami i orkiszowy-1wsza klasa

Urszula5

17.04.2012 21:10
nigdy nie jadłam chleba z ziołami, fajny pomysł

Monika79

28.03.2012 18:56
super

Monika79

28.03.2012 18:56
super

gosia47-47

04.02.2012 09:39
super

Gosia32

14.09.2011 19:58
super

cukiereczek

25.07.2011 08:38
rewelacja

monisia1977

09.07.2011 09:33
dobre

ewaa

02.07.2011 20:12
pyszny chlebek

Natalka1

20.03.2011 12:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat