Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konserwa wieprzowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 500 g
mięso mielone 500 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Konserwa wieprzowa

Słoninę pokroić w kostkę, stopić w rondlu.
Zebrać łyżką cedzakową stopione skwarki, odłożyć.
Do tłuszczu ze słoniny dodać mięso mielone i sól, dokładnie wymieszać i podsmażyć tłuszcz z mięsem jeszcze przez 15 minut.
Gotowy tłuszcz z mięsem przelać do słoików, zakręcić i odstawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak