Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca w kminku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso bez kości 1 kg
czosnek 1 ząbek
Kminek mielony Prymat 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca w kminku

Mięso umyć, natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć pieprzem i odłożyć na 2 godziny w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso i obrumienić ze wszystkich stron. Obrumienione mieso przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody, oprószyć solą i kminkiem, dusić pod przykryciem do miekkości. Miękką pieczeń pokroić na porcje. Podawać z ziemniakami i warzywami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.12.2013 20:21
Fajnie się zapowiada.
Katarzyna59 06.12.2013 16:21
pyszna pieczeń
misia53 12.05.2013 13:54
tak zrobiona cięlecinka z pewnością pyszna, szkoda ,ze taka droga...
Ania67 13.10.2011 10:04
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak