Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cykoria z tatarem łososiowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
łosoś wędzony 150 g
oliwa 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
szczypiorek usiekany 5 szt
cykoria 5 liście
cebula 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Cykoria z tatarem łososiowym

Jajko ugotować na twardo, przestudzić, obrać, pokroić w drobną kosteczkę.
Łososia również pokroić w drobną kosteczkę. Oliwę wymieszać z sokiem cytrynowym, pieprzem i solą.
Cebulę i jajko przemieszać z pokrojonym łososiem. Dodać przygotowaną marynatę ziołową. Całość ponownie dokładnie wymieszać. Wstawić na 30 minut do lodówki.
Liście cykorii opłukać i osuszyć. Szczypiorek opłukać, osuszyć, drobno posiekać. Na liście cykorii przełożyć tatara łososiowego. Posypać szczypiorkiem, podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak