Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pietruszkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pietruszka 30 dag
mąka 1 łyżka
mleko 1 szkl
masło 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
natka pietruszki 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pietruszkowy

Pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce, włożyć do niewielkiej ilości wrzącej osolonej wody i ugotować. Następnie wlać mleko i zmiksować. Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, połączyć z sosem, zagotować. Odstawić, wsypać natkę pietruszki, przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać do gotowanych mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 04.03.2013 14:16
pyszny sosik
IlonaAlbertos 28.08.2012 23:23
Lubię pietruszkę, fajny pomysł na jej wykorzystanie.
Motorek 13.06.2012 09:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak