Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso gotowane z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1 kg
pieczarki 30 dag
włoszczyzna 2 pęczki
cebula 2 szt
śmietana 1/2 szkl
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso gotowane z pieczarkami

Mięso włożyć do wrzącej wody i gotować około 1,5 godz. Następnie dodać obrane i pokrojone w paseczki warzywa i pieczarki, gotować do miękkości. Miękkie mięso wyjąć, pokroić na porcje. Warzywa i pieczarki odcedzić, włożyć do garnka, oprószyć mąką, dodać 1 szkl rosołu i zagotować. Odstawić, wymieszać ze śmietaną. Przyprawić do smaku. Mięso oblać sosem, podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.05.2013 18:43
Przepis wart wypróbowania.
Urszula5 31.05.2012 21:13
bardzo dobre
Motorek 25.05.2012 10:39
pycha
Iwona51
Iwona51 13.02.2012 21:13
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak