Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z bitą śmietaną i owocami - maliny & borówki amerykańskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
śmietana 30% 500 ml
cukier wanilowy 1 łyżka
cukier puder 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
borówki 30 dag
maliny świeże 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z bitą śmietaną i owocami - maliny & borówki amerykańskie

Każde 0,25l śmietany osobno ubijać razem z cukrami, gdy będzie już prawie ubita wlać przestudzoną! (ma być zimna, żeby się nie zważyło) rozpuszczoną żelatynę.
Biszkopta przekroić na pół, wyłożyć 2/3 bitej śmietany z owocami, przykryć drugą połową, wyłożyć resztę ubitej śmietany, udekorować wedle uznania owocami, zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 28.03.2011 15:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak