Makaron z przecierem

Makaron z przecierem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    0,8 kg
  • przecier pomidorowy

    1 słoiczek
  • kiełbasa chuda

    1 kg
  • kostka mięsna

    1 szt
  • woda

    0,75 litra
  • ziele angielskie

    5 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • cebula

    2 szt
  • olej

    0,5 szklanki
  • papryka mielona

    0,5 łyżki
  • Karkówka klasyczna

    2 przyprawa
  • pieprz ziołowy

    1 płaska łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i polać zimną wodą.
Do garnka wlać 0,75 litra wody,wrzucić kostkę mięsną,liście laurowe i ziele angielskie.
Na patelnię wlać olej,wrzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę i podsmażyć.Gdy kiełbasa się zarumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę,chwilę poddusić i wrzucić do garnka.Gotować wszystko na średnim ogniu i doprawić przyprawą do karkówki,papryką mieloną słodką,pieprzem ziołowym i solą.Po 10 minutach dodać przecier pomidorowy,zmniejszyć ogień.Do miseczki wsypać 2 łyżki mąki,dodać 1/3 szklanki mąki i wymieszać wszystko i porcjami dodawać do garnka.Całość zagotować i polewać na makaron.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela/bella81

22.04.2011 07:33
Tak jako nastolatka robiłam swoje pierwsze \"spaghetti\" - z kiełbasą ;) Było smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat