Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z leśnych jagód

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1,5 łyzki
mleko 1 litr
cukier 10 dag
jagody 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z leśnych jagód

Mleko z jagodami zagotować. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, wlać do mleka i mieszając, zagotować. Zdjąć z ognia, zmiksować, przyprawić do smaku cukrem. Gorącą zupę podawać z makaronem. Zimną z grzankami lub krakersami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.08.2013 16:13
Uwielbiam takie zupki.
ankaryba 07.06.2012 23:41
super
Łukasz15 30.12.2011 23:28
pyszna
mirosława4 03.11.2011 17:58
smaczna
caroline1983 30.07.2011 23:48
Całkiem smaczna zupa, lubia ja zwłaszcza dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak