Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z mortadelą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

MAKARON GRUBY 15 dag
mortadela 10 dag
serek topiony 10 dag
cebula 1 szt
olej do smażenia
bazylia do smaku
sól i pieprz do smaku
fasola czerwona z puszki 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z mortadelą

Makaron ugotować,
cebulę pokroić drobno i podsmażyć na łyżce oleju, dodać mortadelę pokrojoną w kostkę, smażyć na złoto, dodać serek topiony i mieszać, aż się rozpuści,( jeżeli sos jest za gęsty dodać odrobinę wody) wymieszać z makaronem, przełożyć na talerz, posypać świeżą zieleniną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wygląda jak gówno 13.11.2022 18:31
a smakuje jeszcze gorzej
jolajka 16.03.2011 14:31
warto spróbować
MAR3STA 04.02.2011 17:11
nigdy takiej nie robiłam;)
jolajka 04.02.2011 16:34
zapomniałam dodać, że fasolę dodajemy do sosu przed dodaniem makaronu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak