Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba wielkanocna

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 15 dag
cukier 15 dag
jajko 2
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
aromat waniliowy 10 kropli
polewa w proszku marcepanowe 2
śmietanka kremowa 1\\2 szklanki
rodzynki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Baba wielkanocna

Najpierw wsypujemy mąkę do dużej miseczki , potem proszek,margarynę ucieramy z cukrem do tego tego dodajemy żółtka, aromat , i śmietankę . Wymieszać to wszystko Białka ubite wcześniej też dodajemy do ciasta , rodzynki opłukać oprószyć mąką i też dodać do ciasta . Wymieszać . Ciasto wykładamy do foremki wysmarowanej najpierw oliwą potem mąką i pieczemy 45 minut w 180 st. Po upieczeniu jak babka trochę ostygnie to polewamy polewą marcepanową przygotowana według opisu na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 22.07.2012 23:49
lubie takie babki
Andysz 21.07.2012 09:32
fajne;)
ElizaT 27.02.2011 23:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak