Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makron z feta i szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 200 g
feta 50 g
szpinak 1 garsc
serek homogenizowany 1
czosnek 1 zabek
sól
pieprz
parmezan 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: makron z feta i szpinakiem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Serek mieszamy razem z fetą i szpinakiem pokrojonym na paseczki,.
Doprawiamy do smaku sola, pieprzem oraz wyciśnietym czosnkiem.
Makaron odcedzamy i mieszamy go i serowa masa.
Posypujemy parmezanem i zapiekamy w 180 stopniach przez ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 08.01.2012 10:17
nie przepadam za szpinakem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak