Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 180g
masło 100g
mokka 1/2 filiżanki
koniak 3 łyżki
jaja 4
cukier 100g

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Czekoladę kruszymy i razem z masłem wkładamy do żaroodpornego naczynia. Roztapiamy pod przykryciem przez ok. 3 minuty, a następnie mieszamy. Dodajemy mokkę i koniak. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubić mocno z cukrem i połączyć z czekoladą. Z białek ubić sztywną pianę, wymieszać z masą czekoladową i wstawić na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak