Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel mediolański

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

KOTLETY WIEPRZOWE 6
jajko 1
mleko 1/4 szklanki
mąka 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
oliwa 1/4 szklanki
sos pomidorowy 1,1/2 szklanki
mozzarella starta 2 szklanki
zielona papryka pokrojona 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel mediolański

Kotlety po ubiciu oprószamy mąką, a następnie zanurzamy w zmieszanym mleku z jajkiem. Posypujemy tartą bułką. Rozgrzewamy oliwę na patelni i podsmażamy na niej kotlety z obu stron. Przekładamy je do brytfanny. Każdy kotlet polewamy dwiema łyżkami sosu, posypujemy serem. Na wierzchu układamy paprykę i pieczarki. Pieczemy w piekarniku, aż do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak