Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasta francuskie z cynamonowym jabłuszkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
jabłka 3
cukier
Kwas cytrynowy Prymat
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasta francuskie z cynamonowym jabłuszkiem

jabłka obieramy i ucieramy na grubym tarełku, podsmażamy na patelnie ze szczypta kwasku i cynamonu oraz z taka ilością cukru, jaka nam odpowiada. Przesmazamy je do czasu az bedą miękkie. następnie ciasto dzielimy na 3 równe kawałki, wzdłuż każdego z nich układamy warstwe jabłek i zwijamy. Przecinamy na 4-5 kawałków. Układamy na blaszczce tak, aby ta częśc gdzie jest skladanie ciasta byla u dołu. na góre posypujemy troszke cukru i go dociskamy. Pieczemy w temp 200* ok 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 23.04.2012 23:04
fajniusie;))
edi 03.01.2012 12:29
ojjj... jakie smaczne:)
Małgorzata106 06.08.2011 16:43
pycha
Dorota76 03.05.2011 18:29
pyszne
Ewelina47 25.04.2011 20:48
szybko się robi i są pyszne
iknkirke 18.04.2011 08:21
smaczne
Tika4444 13.03.2011 10:47
wuglądaja przepysznie
Magdalena/26Mooi 05.02.2011 10:26
ładnie wyszły;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak