Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki z kury

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 150 g
włoszczyzna 50 g
cebula 20 g
tłuszcz 10 g
sól
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki z kury

Mięso opłukać, posolić, zalać wodą i gotować. Włoszczyznę rozdrobnić, dodać razem z przyprawami. Cebulę pokroić w grube plastry, usmażyć i dodać do wywaru. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć z wywaru, ostudzić, a następnie drobno pokroić i z powrotem włożyć do wywaru. Flaczki doprawić do smaku, dodać tłuszcz lub śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 20.02.2011 16:02
nie lubię tradycyjnych flaków ,ale drobiowe chętnie zjem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak