Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z groszkiem zielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
pierś z indyka 300 g
groszek zielony 1 op
sól
pieprz
olej
tymianek
bulion warzywny 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z groszkiem zielonym

Mięso umyć, pokroić na duże kawałki. Cebulę drobno posiekać, usmażyć na oleju, dodać mięso, podsmażyć, dodać liście laurowe, bulion warzywny , przyprawy i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Dusić wszystko do chwili, aż mięso będzie miękkie. Dodać na sam koniec groszek zielony i chwilkę poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek13 30.04.2011 16:33
suer

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak