Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane udka z kurczaka

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 6 szt.
wątróbka drobiowa 25 dkg
rodzynki 2 łyżki
mięso mielon 30 dkg
jajko 1 szt.
sól 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat do smaku
orzechy włoskie 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane udka z kurczaka

Do mięsa mielonego dodać jajko, rodzynki, orzechy i pokrojoną w kosteczkę wątróbkę. Farsz doprawić przyprawami. Skórkę z udek podnieść i nałożyć farsz. Udka posypać pozostałymi przyprawami, zawinąć w folię aluminiową i piec piekarniku ok.40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 26.08.2013 08:00
hit wegierskich kafejek
mamusia1 14.04.2013 08:38
polecam bo są pyszne!
mamusia1 03.04.2013 16:25
pyszniutkie
Beata73 08.05.2012 15:05
pycha
Beata73 08.05.2012 15:05
pycha
Kate131 27.10.2011 08:16
smaczne
angelika14 18.03.2011 07:01
już dawno nie jadłam pychota polecam
marta1371 18.02.2011 16:14
pysznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak