Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonego groszku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 80g
seler pokrojony 1/4 szklanki
marchew pokrojona 1/4 szklanki
mąka 1/3 szklanki
wywar z kury 4 szklanki
gotowana szynka pokrojona 120g
groszek 2 szklanki
śmietanka 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonego groszku

Masło rozgrzewamy w rondlu. Podduszamy w nim cebulę, seler i marchew. Dodajemy mąkę i zasmażamy nie rumieniąc. Dodajemy wywar z kury, szynkę i groszek, gotujemy na małym ogniu przez ok. 10 minut. Dolewamy śmietankę i jeszcze gotujemy przez kilka minut. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 14.07.2011 01:29
mój synek ją bardzo lubi
Małgorzata77 06.06.2011 11:51
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak