Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
margaryna 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
żółtko jajek 4 sztuki
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka

Wszystko zagnieść. Podzielić na 3 części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao, Wstawić do lodówki. Ubić pianę z białek dodając szklankę cukru. Zetrzeć ciasto na tarce. Ułożyć warstwami:
I warstwa - ciasto białe
II warstwa - powidła
III warstwa - ciasto kakaowe
IV warstwa - ubita piana
V - ciasto białe.
Upiec w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 28.08.2011 11:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak