Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

małe cukinie 4 małe
wieprzowina 20 dag.
cebula 1 sztuka
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
jajko 1 sztuka
koperek 1 łyżka
bulion 1 szkl.
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM

Cukinie obrać, przekroić na pół i wydrążyć z nich miąższ. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć razem z miąższem wyjętym z cukinii. Dodać tartą bułkę oraz koperek.
Mięso opłukać, zmielić, wymieszać z jajkiem solą i pieprzem.
Połówki cukinii nadziewać przygotowanym farszem, ułożyć w formie, zalać bulionem. Do wszystkiego dołożyć łyżkę mąki. zapiekać przez 25minut w temp. 180 stopni. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.02.2011 16:43
nie jadłam , ale ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak