Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort kawowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 5 paczek
żółtko jajek 2 szt
masło 50 dag
cukier puder 20 dag
orzechy włoskie 6-8 szt
ziarna kawy
płatki migdałowe
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
kawa 4 (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: Tort kawowy

Miękkie masło przełożyć do miski, dodać cukier puder oraz żółtka. Wsypać kawę rozpuszczalną. Ucierać wszystkie składniki tak długo aż powstanie jednolita masa. Schłodzić w lodówce. 2 łyżki kawy zalać wrzątkiem i odstawić do ostygnięcia. Herbatniki maczać w zimnym naparze u układać w formie bez boków lub na desce. Każdą warstwę przełożyć kremem, również wierzch i boki tortu. Wierzch obsypać resztą kawy. Ozdobić orzechami i migdałami i ziarenkami kawy. Tort wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 20.03.2011 09:22
Bardzo pysznie wygląda
Katarzyna156 13.02.2011 19:26
mniam...
kuklik 10.02.2011 15:44
ciekawie wyląda
misia53 09.02.2011 19:14
Ja lecę na torta jak misiu na miodek....hihi...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak