Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z papryką i ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
jajko 1 szt
mięso mielone 400 g
sól
pieprz
bazylia
papryka czerwona 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki
kasza manna 2 łyżki
bulion warzywny 250 ml
olej
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z papryką i ryżem

Ryż ugotować na sypko. Mięso wyrobić z bułką tartą, kaszą manną, jajkiem i ziołami na spoistą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsnej uformować kulki i podsmażyć je na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Zalać bulionem warzywnym, dodać pokrojona paprykę czerwoną, wymieszać, chwilkę poddusić. Jeśli jest za rzadki sos to można dodać łyżkę mąki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 02.09.2012 19:32
pyszna i smaczne
Ewelina47 25.06.2012 10:13
fajniutkie
bas113 06.02.2012 23:53
dobre
bas113 06.02.2012 23:53
dobre
Małgorzata106 14.12.2011 19:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak