Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z mięsem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mięso wieprzowe z kością 50 dag
ziemniaki 50 dag
marchew 4 szt
pietruszka 2 szt
cebula 2 szt
seler 1/2 szt
natka pietruszki 2 łyzki
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z mięsem

Mięso umyć, włożyć do wrzącej osolonej wody, dodać liście laurowe i gotować. Po upływie pół godziny dodać pokrojone warzywa i ziemniaki, gotować do miękkości. Zupę zdiąć z ognia, wyjąć mięso, obrać od kości, dodać do zupy, przyprawić do smaku solą i przyprawą maggi. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 25.11.2012 20:07
bardzo fajna
mirosława4 03.10.2012 21:14
pyszna
Monika193
Monika193 10.09.2011 14:21
smaczna zupka
Wafelek2601 24.04.2011 22:32
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak