Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

UDKA Z KURCZAKA PO HISZPAŃSKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 4 szt
cukinia 2 szt
pomidory bez skóry 4 szt
oliwki czarne 12 szt
zioła do smaku
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: UDKA Z KURCZAKA PO HISZPAŃSKU

Oliwę podgrzać na patelni i obsmażyć udka z kurczaka ze wszystkich stron.Włożyć je do dolnego koszyka parowara,posolić,popieprzyć,przykryć i gotować na parze około 15 minut.Pomidory pokroić w ćwiartki,cukinię w grube plastry,a paprykę w paski.Włożyć wszystkie warzywa i zioła do średniego koszyka na parowarze.Przykryć i gotować na parze dalsze 15 minut.Na 5 minut przed końcem gotowania do warzyw dodać oliwki.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 06.10.2011 20:53
super pomysł
RenataZ-et 18.05.2011 23:35
rewelacja
ziutula
ziutula 10.02.2011 09:34
smacznego...
magical66 05.02.2011 10:36
pyszne udka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak