Jabłka w cieście naleśnikowym

Jabłka w cieście naleśnikowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • woda

    1 szklanka
  • mleko

    2 szklanki
  • mąki

    300 g
  • cukier wanilowy

    1 opak.
  • jaja

    3 szt
  • olej

    do smażenia
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki,cukru,jajek, mleka i wody.Wyrabiamy ciasto na naleśniki(ciasto powinno być bardziej gęste niż na zwykłe naleśniki)Jabłka obiramy i drążymy.Kroimy w krążki.
Pokrojone jabłka zatapiamy w cieście.Wkładamy na rozgrzany tłuszcz pieczemy na złoty kolor.Wykładamy na papier kuchenny aby nie były tłuste.Posypujemy curem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IrenaM

10.01.2013 20:56
super

Stenka

01.11.2012 07:16
tez takie robię

gusia1000

26.04.2011 12:20
Robię i są b. dobre.

RenataZ-et

07.02.2011 19:42
Robię od czasu do czasu takie jabłka w cieście, bo są świetne :)

Joanna117

22.09.2010 10:36
Lubię

danusia19671

04.09.2010 14:43
Mleko do ciasta naleśnikowego można zastąpić jogurtem lub kefirem.

iwona332

01.08.2010 00:36
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat