Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa borowikowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
śmietana 18 proc 200 ml
mąka pszenna 1 lyzka
natka pietruszki
borowiki 400 gram
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: zupa borowikowa

Rozmrozone grzyby pokroic w plastry i zalac zimna woda. Dodac pokrojona w kostke cebulke, liscie laurowe, ziele angielskie.Zagotowac i odstawic. Wyjac cebule i przyprawy. doprowadzic do wrzenia i zaciangnac smietana wymieszana z maka. Doprawic sola i pieprzem i udekorowac duza iloscia posiekanej natki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 15.08.2011 21:54
Ach! Przepyszne rzeczy się tu dzieją, nabrałam ochoty na pójście na grzyby :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak