Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca wiśniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 4 łyżki
cukier 4 łyżki
jajko 1 szt
mąka pszenna 6 łyżeczek
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
migdały zmielone 1 łyżka
Do dekoracji:
śmietana kremówka 100 ml
zagestnik do smietany 1/2 torebki
wisienki z kompotu
posypka cukrowa
wiśnie bez pestek 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Serca wiśniowe

Wiśnie osączyć na sitku, zmiksować.
Masło utrzeć na puszystą masę, dodać cukier i jajko.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodawać do masy na przemian z migdałami i zmiksowanymi wiśniami.
Foremki natłuścić, wysypać mąką. Wlać ciasto, piec 20-25 minut w temp 170-190stC.
Serca przestudzić w foremkach, wyłożyć na deskę kuchenną. Zimne ciastka ostrożnie przekroić w poprzek.
Kremówkę ubić na sztywno z zagęszczaczem, przekładać serduszka. Wierzch ozdobić rozetką bitej śmietany i wisienkami. Posypać czekoladą lub kolorową posypką cukrową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 07.10.2011 11:45
ciekawe
gosia561 07.10.2011 11:45
ciekawe
misia53 24.06.2011 09:48
smakowite
Adamorek 17.04.2011 02:54
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak