Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MLECZNA PIANKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2% 120 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 g
cukier 2 łyżeczki
owoce 100 g
orzechy włoskie 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: MLECZNA PIANKA

Podgrzej mleko w rondelku,następnie dodaj do niego cukier.Potem rozpuść w nim żelatynę.Przelej mleko z żelatyną do okrągłej foremki i po przestudzeniu wstaw deser do lodówki,by stężał.Kiedy zastygnie,wyjmij go z foremki,przełóż na talerzyk i przed podaniem udekoruj owocami(jagody,maliny,truskawki,jeżyny)i orzechami włoskimi.SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 29.06.2011 09:58
bomba
magical66 05.02.2011 10:35
lubie słodkosci ,ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak