Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLA Z MASŁEM ORZECHOWYM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
olej słonecznikowy 4 łyżki
papryka żółta 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
przecier pomidorowy 1 słoiczek
bulion 400 ml.
masło orzechowe 2 łyżki
kwaśna śmietana 25 dag.
chili do smaku
sól do smaku
fasola biała z puszki 1 puszka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
indyk 40 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLA Z MASŁEM ORZECHOWYM

Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Mięso pokroić w kostkę. Wszystko razem wymieszać i posypać solą, pieprzem i chili. Dolać 2 łyżki oleju, wymieszać i odstawić na ok 15min.
Papryki pokroić i usmażyć na oleju. Wszystko przełożyć do rondla, zalać przecierem pomidorowym i bulionem. Wszystko zagotować.
Opłukać fasolki, włożyć do zupy, dołożyć masło orzechowe. Razem gotować ok 10 minut. Na koniec posypać cebulą. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 27.02.2011 10:03
ciekawe jak smakuje;)
Margo1 13.02.2011 11:06
smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak