Schabowe pod pierzynką

Schabowe pod pierzynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • jajko

    2 szt.
  • bułka tarta

    do panierki
  • pieczarki

    400 g
  • ser żółty

    300 g
  • olej

    do smażenia
  • cebula

    1 duża
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schabowe oczyszczamy.Cieniutko ubijamy.Doprawiamy, obtaczamy w jajku i bułce tartej.Smażymy na złoty kolor.Pieczarki myjemy kroimy w paseczki i smażymy razem z cebulką.Gotowe pieczarki nakładamy na upieczone schabowe.Na wierzch nakładamy plasterek sera.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zostawiamy ok.10 min. aż ser się roztopi.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

13.07.2012 13:01
pyszne mnima

gusia1000

26.04.2011 12:10
Smaczne.

Joanna108

16.03.2011 21:06
takie danie po prostu musi być pyszne !!!

Tetiana

21.12.2010 23:42
musi być dobre!

ewelina/bunia

12.11.2010 15:44
robie podobne

katarzynka455

23.09.2010 08:41
smakowicie

iwona332

10.08.2010 00:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat