Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likierek ananasowy według Agi

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas świeży 1 sztuka
cukier 80 dkg
spirytus 800 ml
rum 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Likierek ananasowy według Agi

Ananasa myjemy,osuszamy,obieramy i kroimy w małe kawałki.Wkładamy do słoja,zalewamy spirytusem,zamykamy i odstawiamy.Po tygodniu zlewamy płyn znad owoców i przefiltrowujemy.W 400 ml przegotowanej wody rozpuszczamy cukier,łączymy ze spirytusem i dolewamy rum.Dokładnie mieszamy,wlewamy do butelek,zakręcamy i odstawiamy na trzy miesiące.Polecam:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 05.04.2012 20:36
przepis do wypróbowania:}
KasiaK90 10.01.2012 15:20
super ten likierek
Kuchareczekjeden 20.09.2011 18:21
fajne %%%%%%
Edyta38 27.06.2011 18:17
smaczny
Justyna Jussstiii 15.04.2011 09:54
super
Justyna Jussstiii 14.04.2011 15:06
super
Krystyna32 11.04.2011 07:28
mniam, mniam, pycha
Ania67 10.03.2011 12:13
Ciekawy....:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak