Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec domowy po mojemu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1/2 kg
cebula 2 szt
boczek wędzony 20 dag
sól do smaku
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec domowy po mojemu

Słoninę pokroić w drobną kostkę i wytapiać. Po ok 10 minutach dodać pokrojony w drobna kostkę boczek. Kiedy skwarki zaczną nabierać brązowej barwy dodać pokrojoną w pół plastry cebulę a chwile później drobno posiekane jabłko. Smalec wyłączyć, kiedy cebula zacznie brązowieć i odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 25.10.2016 17:54
warto zrobić
wlicka 03.02.2014 15:07
pychota!!! ;)
barbara11561 28.04.2013 21:03
ja lubię z jabłkiem,ale robię bez bo nie wszyscy lubią z jabłkiem:)
jasiek 02.09.2012 13:39
ja wole bez jabłuszek
traktorek 11.07.2011 19:57
przesmaczny
jolajka 07.02.2011 14:34
bardzo lubię smalec swojski, jeszcze do tego ogóreczki kiszone i świeżo upieczony chleb, mniam!
pacpaw 05.02.2011 12:50
muszę ściągnąć ten przepis i połączyć go z moim na smalec z ziołami. Może wyjść miodzio :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak