Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
sól 1 łyżka
olej 1 łyżka
jajko 1 sztuka
ziemniaki ugotowane 75 dag
ser biały 0,5 kg.
cebula podsmażona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi

z podanych składników zagniatamy ciasto. Wody dajemy tyle aby ciasto dobrze się sklejało. Ciasto formujemy w wałek i robimy kuleczki. Ziemniaki przekręcamy razem z serem i cebulką przez maszynkę. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym i czarnym. Kuleczki rozwlekamy i nakaładamy farsz. Zlepiamy i gotujemy w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 30.07.2014 22:16
Nie podsmażasz cebulki?
Ewelina38 02.07.2012 22:06
uwielbiam je
olkaaa 15.01.2012 09:30
bardzo lubię pierogi
Justyna Jussstiii 02.10.2011 15:00
niezłe
agnieszka214 29.09.2011 05:47
uwielbiam
jasiek 09.09.2011 00:42
polecam
berys18 03.08.2011 20:34
zgrabne te Twoje pierozki
kate.500 23.07.2011 16:47
takie slicznie pierozki dostaja plusika
jasiek 26.05.2011 10:32
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak