Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serca z fasolą po kasztelańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca wieprzowe 50 dag
cebula biała 1 szt.
włoszczyzna 1/2 pęczka
masło 3 łyżki
śmietana 2/3 szklanki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: serca z fasolą po kasztelańsku

Serca oczyść i opłucz. Zalej wrzątkiem, zagotuj. Odcedź. Ponownie zalej wrzątkiem. Posól i gotuj do miękkości ok. 30 minut. Włoszczyznę obierz, potnij na kawałki.
Serca wyjmij z wywaru, pokrój w paski. Fasolę osącz. Cebulę obierz, posiekaj, podsmaż na maśle. Oprósz mąką, zasmaż. Zasmażkę rozprowadź w 2/3 szklanki wywaru z serc. Połącz ze śmietaną i warzywami.
Gotuj 10 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, fasolę i serca. Zagotuj, dopraw przyprawą do dań kucharek, majerankiem i słodką papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak