Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS BESZAMELOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
mąka 1,5 łyżki
mleko 1 szkl.
jajko 2 sztuki
sól do smaku
olej 5 łyżek
żółty ser starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SOS BESZAMELOWY

Z tłuszczu i mąki zrobić białą zasmażkę. Rozprowadzić ją mlekiem. Jajka ubić i wlewać powoli do przestudzonego sosu. Dodać starty ser, doprawić solą i dokładnie wymieszać.
Sos powinien być tak gęsty, by utrzymywał się na powierzchni potraw, które się nim polewa, a następnie zapieka.SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 29.09.2012 22:15
lubię
Margo1 04.02.2011 16:50
łatwy i smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak