Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Vol- au- vent z wątróbką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 250 g
Wątróba (z kurczaka) 3 szt
ser ricotta 100 g
koniak 30 ml
masło 75 gr
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Vol- au- vent z wątróbką

Ciasto francuskie rozwałkować na grubość ok. 4 mlm i wyciąć szklanka kółka. W połowie kółek wyciąć kieliszkiem dziurki. Nałożyć na pełne kółko kółko wycięte lub dwa kółka wycięte jeśli chcemy, żeby przystawka była większa i docisnąć. Upiec w temperaturze 200 stopni( ok 15 minut).Wątróbkę pokroić na małe kawałki. Smażyć na maśle około 5 minut, następnie dolać kieliszek koniaku, dodać posiekaną drobno cebulkę i dusić dalej. Kiedy będzie dobrze usmażona posolić do smaku, popieprzyć, zmiksować z serkiem ricotta. Dodać pieprz zielony marynowany. Upieczone ciasto ostudzić i faszerować past a z wątróbki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 03.02.2014 15:06
pychota!!!!
Ewelina38 26.05.2012 22:17
rewelacyjne
Natalia/tubisiek 05.08.2011 22:09
wygląda super, ciekawe jak smakuje? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak