Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy jaglanej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 20 dag
mleko 1 szkl
jabłka 1/2 kg
jajko 2 szt
cukier puder 3 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
cukier waniliowy 2 łyzeczki
masło 3 łyzki
cukier 1 łyzka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy jaglanej

Kaszę ugotować na sypko w 1 szkl mleka i 1szkl wody z dodatkiem 1 łyżki masła i odrobiną soli. Pozostałe masło utrzeć z żółtkami, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Białka ubić na sztywna pianę. Żółtka z masłem i panę dodać do przestudzonej kaszy, wymieszać. Połowę kaszy włożyć do naczynia żaroodpornego, ułożyć pokrojone w kostkę jabłka, oprószyć cukrem i cynamonem, przykryć pozostałą kaszą. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 20 min w temp 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 15.02.2014 10:52
przepyszna
IlonaAlbertos 13.12.2012 11:16
Zapowiada się smakowicie.
IlonaAlbertos 13.12.2012 11:16
Zapowiada się smakowicie.
Kas2 13.09.2012 22:00
brzmi apetycznie
Iwona51
Iwona51 28.12.2011 00:14
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak